Header image  
© Henk van den Brink  
line decor
 ::    ::                                      HOME    Foto's     Overzicht route     Voorwaarden    Wie zijn wij     Photodigitaal.nl     Links   Contact
line decor
 
 
 
 

 
 
Route plan

Op hoofdlijnen ligt onze route vast. Mijn zoon Rudie en ik vertrekken op 1 december 2011 met Cathay Pacific van Amsterdam via Hong Kong naar Perth in West Australië. In Hong Kong hebben we een wachttijd van 8 uur op de vlucht van Hong Kong naar Perth. Dus even tijd om Hong Kong snel te bekijken. Hieronder staat in grote lijnen hoe de planning is maar er is tijd genoeg om een aantal zaken onderweg aan te passen aan de omstandigheden of op basis van plaatselijke informatie. De eerste vijf weken willen we genieten van de vrijheid, de uitgestrektheid en vooral leven als Zwiebertje. De laatse drie weken, als ons gezin compleet is, wordt het een tour langs de plekken die gezien moet hebben en overnachten we in hotels en logementen.

Mijn vrouw, dochter en schoonzoon volgen ons op 8 januari 2012 maar hebben in Hong Kong een overstptijd van 18 uur. Ze hebben daar de beschikking over een hotelkamer en kunnen door de lange overstaptijd Hong Kong veel uitgebreider verkennen dan wij. Dat gaan ze ook zeker doen.

Amsterdam, Hong Kong, Perth

We komen laat in de avond in Perth aan en overnachten daar in het Goodearth Hotel . De volgende ochtend kunnen we onze huurauto ophalen en gaan we inkopen doen. We gaan zoveel mogenlijk kamperen en dus moet er een kampeeruitrusting aangeschaft worden. Slaapzakken, Koelbox, tent en kookgerei. Niet te duur en niet te uitgebreid want we laten het allemaal achter als we naar huis terugkeren. Maar ook een hengel en een Yabby fuik aangeschaft zal worden. We blijven ongeveer 13 dagen in West australië. Welke route we daar nemen staat nog niet echt vast maar we bezoeken zeker een paar van de Nationale Parken daar. Van de invulling van deze 13 dagen zal ik verslag doen in het hoofdstuk Perth-Alice Springs .

Alice Springs, Midden Australië - Adelaide, Zuid Australië

Op 16 december 2011 vliegen we van Perth naar Alice Springs. Vluchtduur ongeveer 2.45 uur. Hier logeren we een nacht in hotel Aurora Alice Springs . De volgende ochtend halen we hier een 4WD op om daar 25 dagen mee door de Outback te reizen. Vast staat dat we in ieder geval de Oodnadattatrail af rijden. Hoewel een van de grootste bezienswaardigheden van Australië, Uluru of Ayers Rock , niet ver van Alice Springs ligt gaan we hier niet naar toe omdat we later in de reis dit fenomeen met het hele gezin willen bekijken. Wat we verder doen hangt af van het weer en de restricties die de verhuurder van de 4wd stelt. Op 10 januari 2012 moeten we in ieder geval in Adelaide zijn want daar komt de rest van ons gezin, mijn vrouw, dochter en schoonzoon aan. Van de invulling en belevenissen tijdens deze 25 dagen zal ik verslag doen in het hoofdstuk Alice Springs-Adelaide .

Adelaide, Zuid Australië - Sydney, Oost Australië

In Adelaide overnachten we in hotel Majestic Old Lion Apartments. Vandaar rijden we terug naar Alice Springs over de Stuart Highway.Lees verder

Naar vorige

 

© Henk van den Brink


 
 

 

www.photodigitaal.nl